Emzirme Haftası dolayısı ile hastanemiz Poliklinik Binasında bilgilendirme standı açıldı.
02 Ekim 2023

Bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması için doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi konularında anne ve anne adaylarına bilgi vermek amacıyla kurulan standı ziyaret eden Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan hastane olarak benimsediğimiz; “Anne sütü bebekler için mucizevi ve ideal bir besin kaynağıdır. Yaşamın ilk altı ayında sadece anne sütü” mottosunu hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık Bakanlığı’mız tarafından anne sütünün özendirilmesi, desteklenmesi, emzirmenin korunması, annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılması çalışmaları kapsamında 1991 yılından bugüne “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” nın sürdürülmekte. Hastanemize de Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında “Bebek Dostu Hastane” unvanı verildi. Hem bu ünvana layık olabilmek hem de sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlayabilmek amacı ile bünyemizde bulunan çeşitli birimler ile ortaklaşa anne sütü ve emzirme konularında sürekli çalışmalar yapıyoruz. Sağlıklı Çocuk Polikliniğimiz bünyesinde bulunan emzirme danışmanlarımız sürekli olarak annelerimizi bilgilendiriyor ve emzirme konusunda eğitimler veriyor. Dileyen ailelerimiz bu polikliniğimize başvurarak yardım alabilirler. Çocuk Sağlığı ile ilgili tüm konularda olduğu gibi anne sütü ve emzirme konularında da Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi olarak desteklerimiz artarak devam edecek,” dedi.

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla açılan bilgilendirme standı hafta boyunca açık kalacak.

• _MG_5641.jpg
  • _MG_5634.jpg